Masa

Face parte integrantă a dezvoltării și socializării copiilor.

Deoarece considerăm că masa reprezintă un moment educativ care ajută la dezvoltarea socială a copiilor, cadrele didactice sunt alături și mănâncă împreună cu copiii asigurându-le acestora deprinderi sănătoase și de bună manieră încă de mici.

Acordăm o mare importanță încurajării copiilor să consume cât mai multe alimente proaspete și sănătoase, în special legume și fructe.

Încurajăm copiii să folosească tacâmurile corect și să mănânce singuri. Acestea sunt deprinderi importante, pe care copiii trebuie sa le exerseze zilnic.

Există 2 mese principale și 2 gustări zilnice: micul dejun, gustare fructe/legume, prânzul și gustarea de după amiază. Micul dejun, prânzul și gustările sunt pregătite în bucătăria proprie, în ziua respectivă, din ingrediente proaspete, de la furnizori atent selecționați. Meniul a fost ales în urma unei analize foarte amănunțite împreună cu medicul pediatru și nutriționistul.

Meniurile sunt îmbunătățite periodic, respectând principiile nutriționale necesare la creșterea și dezvoltarea armonioasă a copilului. Ca regulă de bază noi nu folosim mezeluri, carne de porc, niciun preparat nu este prăjit, se gătește doar fiert, la abur, la gratar sau la cuptor. Folosim carne de pui, vita, pește sau de curcan.

Restricțiile la mâncare, precum și diferitele alergii vor fi notate în fișa medicală completată la înscriere. Astfel, se va putea sorta sau înlocui mâncarea nepermisă. Meniul săptămânal este trimis în ziua de luni pentru săptămâna în curs.

pdf iconDownload Meniu

Facebook