Instituția “Maria International School of Bucharest” este autorizată/acreditată?

Da, Instituția Maria International School of Bucharest este autorizată la Ministerul Educației Naționale în baza Ordinului nr.4474 din 09.08.2013.

De la ce vârstă sunt acceptați copiii la grădiniță?

Copiii sunt acceptați cu începere de la 1 an și 8 luni deoarece folosim metode speciale de acomodare, care asigură succesul integrării copiilor de vârste mici.

De la ce vârstă sunt acceptați la școală Maria International School?

Copiii sunt acceptați la clasa pregătitoare de la împlinirea vârstei de 6 ani sau mai devreme, pe baza evaluării psihosomatice din cadrul unui centru de specialitate.

În ce limbă se face predarea la grădiniță?

La nivel de grădiniță, predarea se face în limba engleză sau limba germană pe tot parcursul zilei, de către profesori cu experiență în școli internaționale.

În ce limbă se face predarea la școală?

La nivel primar, predarea se face în limba română, parcurgând programa națională, îmbunătățită cu activități de limbă engleză zilnice.

Ce trebuie sa aibă copilul în ghiozdănel?

Pentru un bun circuit instituție-casă, vă rugăm să pregătiți un săculeț personal al fiecărui copil, care trebuie să circule zilnic între instituție și casă, conținând cel puțin:

 • un schimb de haine care trebuie verificat în fiecare zi
 • papuci de interior
 • pijămăluțe pentru copiii care dorm
 • pamperși, șervețele umede (dacă este cazul)

Ce se întâmplă dacă un copil are un “accident”?

Uneori se mai întâmplă și accidente, iar rolul instituției noastre este de a preveni orice pas greșit al copilului. Copiii sunt asistați indiferent de situație, fie că merg la toaletă, fie că urcă pe scară interioară sau se află în altă situație.

Un lucru important este însă să aibă cel puțin un schimb de lucruri în săculeț pentru a putea fi schimbat indiferent de situație.

Ce se întâmplă dacă un copil plânge când părinții sunt plecați?

De regulă, acest lucru se întâmplă în cazul copiilor foarte mici, iar succesul integrării lor la vârste fragede constă în folosirea metodelor speciale de acomodare ale echipei noastre precum și a timpului scurt petrecut în cadrul instituției (în primele 3-4 zile).

În cazul în care nu găsim înțelegere, vă vom contacta la numarele de telefon din formularul de înscriere.

Cum pot să-mi ajut copilul să se acomodeze?

La debutul copilului în cadrul instituției “Maria International School” este bine ca atunci când îl lăsați în grupă, să-i arătați ceva interesant și să-l anunțați că mergeți nu foarte departe, pentru maxim 30 de minute. Este recomandat ca, copilul să nu fie lăsat pur și simplu în instituție fără a-i comunica mesajul și fară a-l asigura că este pe mâini bune.

Este foarte important să vă țineți promisiunea de a reveni în timp util, la ora stabilită.

Dacă un copil nu poate fi liniștit ori calmat, vă vom contacta la numarele de telefon din formularul de înscriere.

Copilul meu nu vorbeste engleză sau germană, este asta o problema?

Nu, pentru că aproape toți copiii vor fi în această situație. Începând din prima zi când va intra în grupă și se va vorbi doar în limba engleză sau germană, copilul va asimila ușor ușor limba străină. Predarea în grupa se face într-un mod interactiv, așadar învățarea nu se va focaliza pe pronunțarea cuvintelor, va începe din moment ce va lua contact cu grupa lui. Toate activitățile se desfășoară ca o joacă structurată, educatorul organizând clasa și selectând activitățile astfel încât cei mici să atingă obiectivele educaționale într-un mod plăcut și lipsit de efort.

Poate părintele să aibe acces în clasă?

Părinții pot veni oricând să asiste la desfășurarea activităților, cu o programare telefonică prealabilă.

Poate părintele să vada camerele web din instituție?

Instituția noastră dispune de supraveghere video, iar accesul la camerele web se face din biroul managerial. Părinții pot veni oricând să vadă desfășurarea activităților noastre.

Ce acte sunt necesare pentru înscriere?

 • Formular de înscriere completat
 • Fișă medicală completată
 • Aviz epidemiologic
 • Coprocultură
 • Coproparazitologic (Giardia)
 • Exsudat nazal
 • Exsudat faringian
 • Copie carnet vaccinări

Facebook