Cluburile au rolul de a-i învăța pe copii să comunice, dezvoltându-le anumite abilități, de a le îmbogăți cunoștințele, învățând prin joc și mișcare.

Considerăm că dezvoltarea personală, socială și emoțională a copiilor constituie o arie esențială în dezvoltarea fiecăruia. Cluburile sunt structurate pe categorii (arte, cunoaștere, mișcare).

Spațiile pentru cluburi sunt stimulante: sala de sport, curtea, sala de clasa. Activitățile desfășurate în cluburi vin în sprijinul temelor studiate în programul de dimineață punându-se accent pe consolidarea cunoștințelor.

Cluburile sunt efectuate de cadre didactice din gradiniță cu aptitudini mai speciale sau de profesori de specialitate.

 

Clubul micilor savanți

Clubul micilor savanți este organizat pentru a-i oferi copilului dumneavoastră șansa de a explora lumea ce-l înconjoară.  Vom face experiențe cu aer, apă sau gheață, vom afla care este diferența dintre materiile solide și lichide sau vom încerca să aflăm ce materiale plutesc și care se scufundă. Vom planta semințe de flori și vom observa cum se dezvoltă în funcție de apa și lumina oferite.


Clubul de artă

Clubul de artă oferă copiilor posibilitatea de a se pierde timp de o ora într-o lume a culorii, a hârtiei, a aracetului si nu numai. Vom lucra cu pasteluri, tempera, acuarele, cărbune, carton colorat, material textil, mărgele, sclipici, paste făinoase și lista poate continua. Vom învăța să desenăm în plan plat sau în perspectivă, vom combina culorile și vom realiza căsuțe pentru porumbei.


Clubul de origami

Origami este arta japoneză de a îndoi hârtia. Copiii vor învăța să facă clasicul pahar, pălărie, avion și barcă. Dar nu ne vom opri aici! Din hârtie vom învăța să confecționăm cutii, plicuri, gentuțe, animale și păpuși. O cale minunată de a ne relaxa dupa o zi solicitantă.


Clubul de lucru manual

În cadrul clubului de lucru manual copiii vor învăța să coasă, să împletească sau să croșeteze. Vom învăța să facem gentuțe, fulare, flori sau chiar mărțișoare.


Clubul micilor bucătari

Clubul micilor bucătari le va da copiilor ocazia să descopere fructele, legumele și toate grupurile de mâncare. Vom învăța regulile de igienă și de utilizare corectă a ustensilelor. Copiii vor spăla și curăța ingredientele, vom face salată de fructe, sandwich-uri fluturaș, omuleți de brânză, su ajutorul unui adult, chiar clătite cu diferite forme. Propriile creații vor fi consumate rapid iar copiii vor încerca cu această ocazie noi alimente.


Clubul de dans

Programul clubului de dans promovează dezvoltarea armonioasă a corpului, dansul fiind o modalitate constructivă de canalizare a energiei copiilor. Dansul este văzut ca un joc, cu învățare prin joc, este un mijloc prin care copiii vor cunoaște și alte forme ale artei, ca drama și muzica.

Facebook